Csatlakozz hozzánk!

TOP termékek

Helló, a RELAX Babatextil webáruházban jársz

Kiságy választás előtt állóknak

Ha kiságy vásárlás előtt álltok, segítségként összeírtam pár tapasztalatot, amit Tőletek is kaptam a tegnapi Várandós napon. Sok Kismama és Kispapa látogatott el a standunkhoz. Ezúton is köszönööööööm!

Mint ahogyan a klasszikus találós kérdés a tyúkkal és a tojással, a kiságy és az ágynemű garnitúra esetében is felmerült a kérdés: melyik legyen előbb?

Sokan már úgy érkeztek, hogy beszerezték és összerakták a kiságyat. Már csak a megálmodott garnitúrát szerették volna megvásárolni, amikor is szembesültek vele, hogy olyan kiságyat választottak, aminek a két rövidebb oldala tömör, tehát nem rácsos. Rosszabb esetben a belső hosszú oldala is tömör.

Miért baj ez?

Így nem lehet hozzá rögzíteni semmilyen rácsvédő/fejvédő alkalmatosságot. Ahogyan cseperedik a Baba, ez a későbbiekben bizony fejtörést fog okozni. Két Anyuka is ellátogatott a standunkhoz tegnap, akik már babakocsiban tolták a 8-10 hónapos csemetéiket. Ők is pontosan ezzel a problémával szembesültek már gyakorló Anyukaként. Abban kértek segítséget, hogy készítsünk valamit, amit oda tudnak rögzíteni valahogyan a teli falú kiságyhoz, mert napi szinten többször koppan a buksi. Ebben a korban a babák már kapaszkodva felállnak, pár másodpercig meg is tudnak állni, majd mikor elfogy az erő, hanyatt esnek. A két Anyuka is bele került a „bárcsak” csapdába: bárcsak sima rácsos ágyat választottunk volna.

 1 

Többen kombi kiságyat választottak a babaszoba kis mérete miatt. Valóban praktikus lehet egy ilyen kombináció, azonban a legtöbb esetben ezeknek is tömör az oldalfaluk, mert később nagyobb ággyá alakítható. Ha csak a szoba mérete miatt választanátok kombi kiságyat, megoldható a szűkös hely problémája egy merev pelenkázó lappal és egy kiságyra köthető Zsebes tárolóval. Ebbe be tudod készíteni a pelenka cseréhez szükséges kellékeket, ami kéznél lesz a pelenkázáskor. A rácsos ágyat pedig úgyis egy idő után le kell cserélni gyerekágyra, amit évekig fog tudni utána használni a gyerkőc.

A másik felmerülő kérdés a kiságy mérete volt. Mekkora legyen? Kisebb? Nagyobb?

E tekintetben szabad a pálya. A RELAX rácsvédők 2 méter hosszúságúak, nem fix szivacs darabokból állnak, hanem teljesen rugalmasak, így bármekkora kiságyba kényelmesen rögzíthetők.

Összegezve a veletek közös tapasztalatainak, azt tudjuk javasolni, hogy a kiságy választásnál ne csak a dizájn, hanem a praktikum lebegjen a szemetek előtt. Egy teljesen sima, egyszerű rácsos ágy is lehet a babaszoba éke, ha RELAX garnitúrát választotok bele.

 fahér