Csatlakozz hozzánk!

TOP termékek

Helló, a RELAX Babatextil webáruházban jársz

Csapó Ivett - R E L A X Babatextil Blog

Megdöbbentő tény! Mégsem a világ legegyszerűbb dolga…

2010.12.29 10:30
Felmérések bizonyítják, hogy az első próbálkozásra csupán a párok 20-25%-a örülhet a két csíknak a terhességi teszten. Várj, várj! Ne ijedj meg! Megnyugtatásként az is kiderül a statisztikából, hogy a Babát tervező párok fél éven át tartó próbálkozás után 60%-a sikerrel jár, 70%-uk kilenc hónapon belül, míg egy éven át tartó próbálkozás után 80%-a rálép a szülővé válás útjára. Megnyugodtál, ugye? Látod, nem vagy egyedül. Ne légy türelmetlen, és NE STRESSZELJ!

Egy másik tanulmány szerint azok a nők, akik a gyermekvállalással kapcsoltban aggodalmaskodnak, sokkal később esnek teherbe. A Baba-program ne egy feladat legyen, amit hónapról hónapra óramű pontossággal el kell végezni. Szóval amit mondani akarok: RELAX… és előbb-utóbb megpillantod a második csíkot is.


4+1 tipp, hogy abba a 20-25%-ba tartozz


Azért valljuk be, ha egyszer megszületett a döntés, hogy jöhet a Baba, mindannyian türelmetlenek vagyunk…egy kicsit. Nézzünk pár tippet, amivel bizonyítottan vagy akár csak a néphit szerint elősegíthetjük a termékenységet:


1. tipp: Stresszmentes, félelmektől és szorongásoktól mentes mindennapok

Erről az előbb már egy kicsit beszéltem. Ezeket az abszolút pszichés akadályait a teherbe esésnek ki kell törölni a fejedből.


2. tipp: Ideális testsúly

„Na már megint ez a fogyás téma!” – most ezt gondolhatod. Ha nekem nem hiszel, higgy a kutatóknak: három hónapon át végeztek egy vizsgálatot 40 elhízott nővel, akiknek nem volt peteérése. Megállapították, hogy testsúlyuk csupán 5 %-os csökkenése 19%-kal növelte méhük vérellátását, ami segíti a peték kiszabadulását a petefészkekből és a magzat megtapadását a méhben - olvasható a tanulmányban. Tehát érdemes erre odafigyelni: már kismértékű fogyás is növeli az elhízott nők termékenységi esélyeit.   

 

3. tipp: Egészséges étrend

Az étkezésidet is szem előtt kell tartanod. Ha szeretnéd elősegíteni a baba érkezését, fogyassz minél több tojást, tejterméket, tengeri halat, nyers zöldséget és gyümölcsöt, ezek ugyanis az ivarsejtek érleléséhez és az embrió fejlődéséhez is szükséges anyagokat tartalmaznak. Nélkülözhetetlen az A- és a C-vitaminban dús ételek fogyasztása. A növényi olajokban és különböző húsfélékben megtalálható E-vitamin, a májban előforduló B12-vitamin és a folsav sem hiányozhat étrendedből.


4. tipp: Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

A sportolással kapcsolatban a mértékletesség a kulcsszó ebben az időszakban, hiszen a túlhajszolt, túlfárasztott szervezet beindítja automatikus védekező rendszerét, ami akár a peteérést is gátolhatja. Tehát a pozitív hatás a testedzésnél csak egy bizonyos szintig igaz. Jó választás lehet a jóga, ami helyreállítja a lelki egyensúlyt, könnyed mozdulataival nem erőlteti túl a szervezetet, és segít levezetni a stresszt is. Ráadásul Kismamaként is folytathatod speciális kismama jógával.


+1 tipp: Harmonikus és szeretettel teli párkapcsolat

Igen, bármennyire is furcsa, én ezt tartom a legerősebb „termékenység elősegítő” praktikának. Hidd el, működik

A légyeg a lényeg: minden odabent dől el! Csak RELAX !

 

Szeretettel,

csi

Csapó Ivett

RELAX Babatextil