Csatlakozz hozzánk!

TOP termékek

Helló, a RELAX Babatextil webáruházban jársz

Miért használjunk mosható pelenkát?

Miért használna bárki mosható pelenkát, ha eldobható is létezik?

Nos, az egyik oka ennek, hogy a mai mosható pelenkák használata nagyon egyszerű és kényelmes. Így a kérdés inkább így kellene, hogy hangozzon: Miért használna bárki eldobható pelenkát, ha gyönyörű, puha bambusz pelust is használhat, amely szebb és jobb a környezetnek is? Miért költene bárki 250-350ezer forintot eldobható pelenkákra, ha 90 ezer forintból egy tündéri teljes szettet kaphat, amelyet a kistestvér, vagy unokatestvér is hordhat? A lista végtelen, mert a pelenkák tartósak. És minden egyes baba, aki moshatót kap a popsira 4-5000 darab eldobható pelustól kíméli meg a Földet, melyek 50-100 év alatt bomlanak le!  5000 DARAB PELENKA MINDEN EGYES BABA ESETÉBEN! Valóban, 2-3 év alatt 5000 alkalommal cserélik ki a szülők a pelenkát a baba popsiján! Így azok az olcsó eldobható pelenkák szép lassan összeadódnak, és igen magas árat fizet érte az ember és a Földünk is! VAGY vásárolj 20 darab Pop-in pelenkát, és használd! Újra és újra!  A Te választásod…

 

mosható pelus

 

Mit kapok, ha a mosható pelenkát választottam?

Finom puha tapintású pelenkát, amely jó érzés a baba bőrén (próbáltad valaha az eldobhatót? Elég kellemetlen érzés..)

Nyugodt szívvel adhatjuk rá a pelust a babára, mert tudjuk, hogy mi érintkezik a bőrével. Kipróbálhatja mindenki, hogy mi is van egy eldobható pelenkában! Elég csak szétvágni egyet, majd egy kis vizet önteni rá. 10 perc elteltével látni lehet sok-sok kis kristályszemet, amelyek felduzzadnak, ahogy felszívják a vizeletet, ezek alapvetően vegyi anyagok, amelyek nem csak a pelenkában vannak, hanem a baba bőrén is, amikor viseli a pelust.


A Pop-in mosható pelenka ugyanúgy használható, mint az eldobható. Ráadjuk a babára, pár órával később levesszük róla és tisztába tesszük. A használt pelenkát nem a szemetesbe, hanem egy vízhatlan zsákba, vagy vödörbe tesszük. Egyszerű. A különbség csak annyi, hogy minden másnap vagy harmadnap berakjuk őket a mosógépbe. Igazán nem nagy dolog. A papírbetétek pedig könnyítenek a feladaton, ugyanis ha nagy dolog került a pelusba, a papírbetét segítségével lehúzható a toilettben.

 

pop-in


Egy 20-as pelenkaszett vásárlása esetén minden szükséges tartozékot is tartalmaz a csomag a következő 2-3 évre, ami a pelenkázást illeti (kivéve a papírbetétek, melyet folyamatosan kell beszerezni).

 

20-as szett

 

Milyen típusú pelenka a Pop-in?

A Pop-In egy új generációs "mindent az egyben" pelenka, amelyben a belső nedvszívó réteg patentokkal kapcsolódik a külső nedvességzáró részhez. Mosásnál szétpatentolható a könnyebb száradás végett.

Ez több okból is nagyon hasznos. Az első és legfontosabb ok, hogy ez teszi a pelenka használatát igazán egyszerűvé Mosás után pár perc alatt összepatentolhatóak a pelenkák (tippek a mosáshoz a használati utasításban), és készen állnak az újbóli használatra. Nem kell fáradozni a belső hajtogatásával, két különböző réteg ráadásával. Egyszerűen csak levesszük a használtat és friss pelust adunk a babára. Ilyen egyszerű.

 

pop-in_1 pop-in_2Hogyan használjuk a Pop-in pelenkát?

A pelenka 3 részből áll; külső nedvességzáró réteg, belső nedvszívó és a betét, amelyek mind patenttal kapcsolódnak egymáshoz és képeznek egy "all in one" pelenkát. A belső nedvszívó elöl 2 patenttal, hátul 3 patenttal rögzülnek a külsőbe.

 

Hány darab pelenkát vegyek?

Ajánlásunk szerint 20 darabot. A kezdetekben, újszülött baba esetében általában többet használunk (6-7, akár 8 pelenka egy nap), míg később, ahogy nő a baba, kevesebbet (5-6 darab naponta). Minél több pelenkánk van, annál ritkábban kell mosni. Tehát 20 pelenka esetében egy újszülöttnél 1-2 naponta kell mosni, míg egy nagyobb babánál 2-3 naponta.


Mire lesz még szükségem a pelenkázáshoz?

Nézz be a Kiegészítők menüpontba, ahol hasznos pelenkázási eszközöket talál:

•    Lebomló papírbetét - lehúzható a Wc-be minden pelenkacserénél (Csatornarendszertől függően). Hasznos, ha minimálisra szeretnénk csökkenteni a mosási szennyeződéseket!

•    Pelenkazsák – a nedves pelenkák tárolására, otthon és útközben.

•    Mosható törlőkendő – ha már úgyis mossuk a pelenkákat, semmibe sem telik a popsitörlőket is mosni (újabb megtakarítás, mellesleg az eldobható popsitörlők rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak!)

 

Be kell áztatni a pelenkákat?

Nem, abszolút nem! Sokkal jobb környezeti szempontból is, nem beáztatni a pelenkákat, ugyanis túl sok vizet pazarolunk vele. A modern mosógépek remekül mosnak, így az áztatás nem szükséges. Amikor levesszük a pelust a babáról, egyszerűen húzzuk le a papírbetétet a wc-be és dobjuk a pelust a zsákba, ahol tárolhatjuk egészen a mosásig.  Így  sokkal egyszerűbb is a tárolás, mint áztatással. Ha el szeretnénk kerülni a foltokat, akkor mielőtt a zsákba tétel előtt öblítsük le vízzel a pelust, és egy természetes folttisztítóval kenjük be a pelenkát, így tegyük nedvesen a zsákba. Ha mégis az áztatást választjuk, akkor egy vödörre lesz szükség, melyet hideg vízzel töltsünk fel, 6 csepp teafa olajat adjunk hozzá a baktériumok és a szagok ellen, majd tegyük bele a pelusokat. Lehetséges kompromisszum a mosógépben áztatás: mosás előtt, indítsd el a gépet este, de állítsd le a mosási ciklust mikor feltöltődött vízzel, majd reggel folytassuk a mosási programot.


Hogyan kell mosni ezeket a pelenkákat?

Először is szétpatentoljuk a pelenkát, hogy mosáskor jól átjárja őket a víz. Nem muszáj azonban minden patentot kioldani, ha csak a két elől levőt patentoljuk ki, akkor kinyílik a pelus, egy anyagláncot képezve. Ez azt jelenti, hogy a pelenka minden felülete nyitott, így alaposan mosható.
Mivel a pelenkák áztatása nem ajánlott, javasoljuk a 60 fokon történő mosást.
Normál mosópor használható - nem bio az ajánlott, és gyakran a mosószer gyártók által ajánlott mennyiségnél kevesebb is elég -  valamint nem ajánlott az öblítők használata, mert negatívan befolyásolja a nedvszívó képességet.  A pelenkák puhítása érdekében egy evőkanál ecetet tehetünk az öblítő helyére.
Ha esetleg ammóniaszagú a pelenka, még mosás után is, meglehet, hogy nem öblítette ki alaposan a mosógép, vagy felhalmozódott benne a mosószer. Manapság a modern mosógépek időnként olyan kevés vizet használnak, hogy előfordulhat ez a probléma. Ilyen esetben érdemes egy öblítő programot elindítani. Ha még mindig érződik, akkor érdemes egy forró mosást lefuttatni mosószer nélkül, egy evőkanál szódát tehetünk hozzá az előmosó fakkba, ez segít lebontani a felhalmozódott maradékokat az anyagban.


Hogyan kezeljük a foltokat?

A leghatékonyabb és leginkább környezetbarát folttisztító:  a napsütés! Hogyan szárítsuk a pelenkákat? A legjobb a szabad levegőn hagyni a pelenkákat megszáradni. Ez a leggyorsabb, és a nap folttisztító hatása felhős időben is érvényesül. Ha lakásban szárítjuk a pelenkákat, akkor a leggyorsabb, ha a szárítót a radiátor közelébe rakjuk, gyorsítja a száradást, ha van időnk egyszer megfordítani a pelenkát. A pelenka belsőket lehet szárítógépbe tenni, ha szükséges, de a külsőt NEM szabad! A külsők szabad levegőn is nagyon hamar megszáradnak. Vasalni nem kell a pelenkákat.


Nem lesz hajlamosabb a baba a pelenkakiütésre?

Nem. Egy a pelenkakiütésről készített tanulmány szerint  sajnos „a pelenka típusa nem meghatározó a pelenkakiütések esetében, így a hiedelem, hogy az eldobható pelenka védi a babát a pelenkakiütéstől, téves".* A legfontosabb tényező a pelenkakiütés elkerülésében a gyakori pelenkacsere és a popsi tisztítása vegyszermentes, parfümmentes popsitörlőkkel. *Professzor Jean Golding, Bristol University tanulmánya.