Csatlakozz hozzánk!

TOP termékek

10% kedvezmény

A RELAX Klubkedvezmények részleteiért
kattints ide >>>

Helló, a RELAX Babatextil webáruházban jársz

Puhatalpú cipők

A gyerekek 98%-a egészséges lábakkal jön a világra, de a felnőttek 60%-ának valamilyen láb-deformációja van. Ezek a deformációk már gyerekkorban kialakulnak és okozóik a nem megfelelő lábbelik. Abban szinte minden szakértő egyetért, hogy a legegészségesebb a mezítláb járás, ami nem meglepő, hiszen az emberiség igen sokáig járt mezítláb (és sok helyen jár ma is), így ehhez alkalmazkodtak csontjai, ízületei, és inai.

A puhatalpú bőr gyerekcipők állnak legközelebb a mezítlábas viselethez. Ebben a cipőben úgy tanul meg járni a gyermek, hogy használja a lábujjait, és a talp izmait, amit egy merev talpas cipőben nem tud. Ez sokban hozzájárul az egyensúly és koordináció kifejlődéséhez és erősíti a láb ízületeit, izmait és inait. Egy ilyen cipő nem nyomja össze a lábat, a puha bőr arra engedi növekedni a kis lábat, amerre az fejlődni szeretne.

A talpon lévő reflexzónákat - szemben egy merev talpú cipővel -, járás közben inger éri, ami az egész testre nézve pozitív hatással van.

Puhatalpú gyerekcipő viseletével megelőzhető tehát számos felnőttkori ortopéd lábbetegség, és fejleszthető a gyermek mozgás koordinációja!

Tovább